Ulkoliikunnan kesäekstrat

Kesäaikataulussa olevien aamulenkkien lisäksi tarjoamme jäsenille erilaisia lenkkejä ja ulkoilutapahtumia vaihtelevina aikoina. Seuraa tarjontaa nettisivuilla ja Facebookissa.

Ulkoliikunnan kesäekstrat ovat jäsenetu.
Jäsenmaksu on 15 euroa/vuosi. Liity täällä: https://holvi.com/shop/friskis/

Maksimiosallistujamäärä lenkeillä on 15, tulethan siis ajoissa.

Tulevat tapahtumat

Joogajuoksu – hyvän olon lenkki la 8.8. klo 15

Rauhallinen perustason juoksulenkki, sopii kaikille. Lenkin aikana nautitaan ympäristön kauneudesta, keskitytään hengitykseen ja läsnäoloon. Pysähdytään muutamalla kauniilla paikalla tekemään juoksua vahvistavia joogaharjoituksia, niin keholle kuin mielelle. Lenkin kesto 90 min, josta joogaa 4 x 10 min. Lähtö klo 15.00 F&S-sali Hermannista, jonne voi jättää tavaroita säilytykseen lenkin ajaksi. Ohjaajina Mallu ja Minna.

Sauvakävelyä Hermannista tiistaina 11.8. klo 17.30

Lähtö F&S-sali Hermannin ovelta (Haukilahdenkatu 2 D) klo 17.30. Lenkin kesto 1,5 h, ohjaajana Kirsi.

Meditaatiokävely Hermannissa lauantaina 15.8. klo 13

Hiljainen ja hidas mietiskelykävely Hermannin puistoissa. Reitin varrella pysähdymme aistimaan tunnelmia ja kokemaan ympäristöämme.

Lähtö F&S-sali Hermannin edessä olevalta puistoalueelta (Haukilahdenkatu 2 D), tavaroita saa tarvittaessa salille säilöön.
Kävelyn jälkeen klo 14 tapahtuma jatkuu jumpalla ja joogalla F&S-sali Hermannin takana olevassa Nylanderin puistossa.
Ohjaajana Marja, jäsenetu, maksimiosallistujamäärä 15.

Talkooretki Friskiksen monumentille Maunulassa maanantaina 24.8. klo 17.30

Viime vuonna Friskis&Svettis Helsinki ry adoptoi tukikohdan Maunulan Suopuiston itäosassa. Alue kuuluu Helsingin ympärille 1. maailmansodan aikana rakennettuun linnoitusketjuun. Järjestämme monumentille talkoo- ja tutustumisretkiä.

Talkoiden aluksi kokoonnumme Suursuon sairaalan lähellä, Suonotkontien ja Suursuonlaidan risteyksessä. Ohjaajina Marja ja Seija.

Ota mukaan: käsineet ja muuten sopiva ulkoiluasu, omat eväät ja vesipullo sekä oksasakset, jos suinkin sellaiset saat jostain. Varaa aikaa pari tuntia mutta lyhyemmäksikin aikaa olet tervetullut.

Aamujuoksu Uimastadionilta perjantaina 4.9. ja 11.9. klo 7
Kaikille sopiva rauhallinen lenkki, ohjaajana Minna.
Tavarat saa säilytykseen Uimastadion pääsymaksulla.

Menneet tapahtumat

Polkujuoksua Maunulasta keskiviikkona 3.6. klo 21.30

Tule nautiskelemaan valoisasta kesäillasta Keskuspuiston poluille ja kallioille! Lenkille lähdetään ke 3.6. klo 21.30 Maunulan ulkoilumajalta (Metsäläntie 9). Lenkin kesto on n. 60 min. ja tahti on maltillinen. Ohjaajat juoksevat letkan ensimmäisenä ja viimeisenä, joten kaikki pysyvät mukana.

Tavaroita voi jättää lenkin ajaksi ohjaajan autoon.

Ehdimme juosta lenkin valoisaan aikaan (aurinko laskee n. 22.30), mutta pyöräilijät voivat tarvita valoja kotimatkalla.

Tervetuloa!

Ohjaajina Niina ja Minna.

Talkooretki Friskiksen monumentille Maunulassa perjantaina 5.6. klo 17

Viime vuonna Friskis&Svettis Helsinki ry adoptoi tukikohdan Maunulan Suopuiston itäosassa. Alue kuuluu Helsingin ympärille 1. maailmansodan aikana rakennettuun linnoitusketjuun.

Järjestämme monumentille tänäkin kesänä talkoo- ja tutustumisretkiä. Ohjaajina Marja ja Seija.

Introjuoksun pitkä lenkki sunnuntaina 7.6. klo 17

Intron kympin lenkille lähdetään yhdessä sunnuntaina 7.6. klo 17 F&S-sali Hermannin ovelta, Haukilahdenkatu 2D.

Lenkki etenee etäkurssilta tuttuun tyyliin: aluksi kävellään ja lämmitellään kehon eri osat joustaviksi. Juoksuosuudet ovat nyt 9 min ja välissä minuutin palautus kävellen. Loppuvenyttelyt ovat Hermannin salin lähellä Nylanderin puistossa.

Lenkin kesto on noin kaksi tuntia ja matkaa kertyy 10 kilometriä. Tämä lenkki on Friskiksen jäsenetu, jäsenmaksu on 15 euroa/vuosi. Jos et vielä ole jäsen, niin liity täällä: https://holvi.com/shop/friskis/.

Mukaan ovat tervetulleita kaikki rauhallisen juoksuvauhdin ystävät! Ohjaajina Kirsi ja Marja, jotka huolehtivat myös siitä, että lenkillä säilyvät riittävät turvavälit.

Jos sää on lämmin, oma juomapullo on hyvä olla mukana. Liikumme ulkoiluteillä ja -poluilla Kumpulassa, Annalassa, Pornaistenniemellä ja Arabianrannassa.

Krossia ja Joogaa Tullisaaren puistossa keskiviikkona 10.6. klo 17.30

Keskiviikkona 10.6. tarjoamme monipuolisen treenipaketin juoksua, lihasvoimaa ja kehonhallintaa. Tullisaaren puistossa Laajasalossa klo 17.30 Krossi/Marja ja klo 18.30 Jooga/Mallu. Kokoontumispaikka: Aino Acktén huvilan parkkipaikka Henrik Borgströmin tien varressa. Mahdollisuus jättää tavaroita autoon säilytykseen lenkin ajaksi.

Krossi on monipuolinen ja hauska juoksu, jossa edetään juosten ja pysähdytään välillä tekemään vaihtelevia koko kehon harjoituksia. Rastien välillä juostaan vain lyhyet matkat. Lämmittelyssä ja jäähdyttelyssä juostaan enemmän. Rasteilla jokaisella osallistujalla on mahdollisuus haastaa itsensä lihasvoima- ja tasapainoharjoituksissa.

Sauvakävelyä Hermannista tiistaina 16.6. klo 17.30

Lähtö F&S-sali Hermannin ovelta (Haukilahdenkatu 2 D) klo 17.30. Lenkin kesto 1,5 h, ohjaajina Tuija ja Kirsi.

Ota omat sauvat mukaan, tai voit tulla mukaan myös ilman sauvoja.

Pitkä lenkki Hermannista keskiviikkona 17.6 klo 17.45

Lähtö F&S-sali Hermannin ovelta (Haukilahdenkatu 2 D) klo 17.45. Lenkin kesto noin 2 tuntia, ohjaajana Minna.
Muista ottaa juotavaa mukaan!

Pitkä hidas lenkki Hermannista keskiviikkona 24.6 klo 17.45

Lähtö Hermannin salin ovelta (Haukilahdenkatu 2 D) klo 17.45. Lenkin kesto noin 2 tuntia, ohjaajana Minna.
Muista ottaa juotavaa mukaan!

Plogging-roskajuoksulenkki keskiviikkona 1.7. klo 17.30

Lähtö Eläintarhan kentän kopilta (Vauhtitie 6), lenkin kesto 90 min. Ohjaajana Minna.

Kaikille sopiva lenkki, jossa edetään rauhalliseen tahtiin välillä roskia keräten. Ota mukaan omat hanskat ja roskapusseja.

Kesäjuoksu Seurasaareen keskiviikkona 8.7. klo 18.30

Lähtö Eläintarhan kentän kopilta (Vauhtitie 6), lenkin kesto noin 2 tuntia. Ohjaajana Kirsi.

Kaikille sopiva lenkki, jossa edetään rauhalliseen tahtiin. Juostaan Seurasaaren ympäri. Paluumatkalla poiketaan Meilahden arboretumissa.

Talkooretki Friskiksen monumentille Maunulassa perjantaina 10.7. klo 17

Viime vuonna Friskis&Svettis Helsinki ry adoptoi tukikohdan Maunulan Suopuiston itäosassa. Alue kuuluu Helsingin ympärille 1. maailmansodan aikana rakennettuun linnoitusketjuun. Järjestämme monumentille talkoo- ja tutustumisretkiä.

Talkoiden aluksi kokoonnumme Suursuon sairaalan lähellä, Suonotkontien ja Suursuonlaidan risteyksessä. Ohjaajina Marja ja Seija.

Ota mukaan: käsineet ja muuten sopiva ulkoiluasu, omat eväät ja vesipullo sekä oksasakset, jos suinkin sellaiset saat jostain. Varaa aikaa pari tuntia mutta lyhyemmäksikin aikaa olet tervetullut.

Krossi ke 15.7. klo 18.30

Lähtö Eläintarhan kopilta (Vauhtitie 6), lenkin kesto 75 min., ohjaajana Niina J.
Lämmittelyjuoksun jälkeen tehdään vaihtelevia koko kehon harjoituksia rasteilla, joiden välillä juostaan vain lyhyet matkat.

Polkujuoksu ke 22.7. klo 18. 30

Lähtö Maunulan ulkoilumajalta (Metsäläntie 9), lenkin kesto n. 60 min., ohjaajana Kirsi ja Niina J.
Tule nautiskelemaan kesäisen Keskuspuiston poluille ja kallioille! Tahti on maltillinen, ja ehdimme hyvin pitää vaikka pari lyhyttä mustikanmaistelutaukoa. Ohjaajat juoksevat letkan ensimmäisenä ja viimeisenä, joten kaikki pysyvät mukana.

Laajasalon kierros, koko päivän patikkaretki lauantaina 25.7.2020

Retkelle on ennakkoilmoittautuminen. Mukaan mahtuu 25 osallistujaa ohjaajien lisäksi. Retki on Friskiksen jäsenille.

Lähtö Laajasalon Opiston (Kuukiventie 6, 00840 Helsinki) edestä klo 10. 00. Herttoniemen metroasemalta bussit 84-86 ja 88-89 vievät opistolle. Opiston pysäkki on ensimmäinen Laajasalon saaren puolella. Pysäkin nimi on Itäniitynpolku ja se on heti Yliskylään kääntyvän ylikulkusillan jälkeen.

Kohteita retkellä ovat mm. Tullisaaren puisto, Kruunuvuorenlampi, Jollaksen räme, Matosaari, Villa Tefken uimahuone, Itäniityn laakson luonnonsuojelualue, Stansvikin, Jollaksen ja Degerön kartanot, Aitta- ja Repossaari. Reitin varrella on useita uimarantoja, joten uimavarustus on tarpeen koko päiväksi riittävien eväiden lisäksi. Maasto vaihtelee hyvistä ulkoiluteistä korpimetsään, rämeeseen ja puistopolkuihin, siksi tukevat, umpinaiset kengät ovat tarpeen.

Reittimme risteää muutaman kerran bussireittien kanssa, jolloin matkaa voi halutessaan lyhentää. Koko reitin pituus on noin 25 km ja retki päättyy Herttoniemen kartanolle, josta on bussiyhteys Herttoniemen metroasemalle.

Ohjaajina Kirsi ja Marja. Tervetuloa patikoimaan kanssamme keväällä väliin jääneet retket!

Porrastreeni ke 29.7. klo 18.30

Kivihaan veripalvelun portaissa (Kivihaantie 7), treenin kesto n. 60 min., ohjaajana Niina J.
Nostetaan sykettä, treenataan koordinaatiota ja tehdään lihaskuntoliikkeitä. Jos mahdollista, lämmittele tulemalla paikalle juosten tai pyörällä. Teemme myös portaissa lyhyen lämmittelyn.

Kesäjuoksu Talin ja Munkkiniemen rannoilla tiistaina 4.8. klo 18

Lähtö Eläintarhan kentän kopilta (Vauhtitie 6), lenkin kesto noin 2,5 tuntia. Ohjaajana Kirsi.
Kaikille sopiva lenkki, jossa edetään rauhalliseen tahtiin. Reitti kiertää Talin ja Munkkiniemen rantamaisemissa, lenkin pituus noin 14 km.